17.01.2009 |
|
| ŞeHiTLeR ÖLMEZ VaTaN BöLüNMeZ | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Sirinséy Administrator
REP SİSTEMİ Başarı Puanı: (100/100) Aktiflik: (100/100) Güçlülük: (100/100)
| Konu: ŞeHiTLeR ÖLMEZ VaTaN BöLüNMeZ Paz Ocak 18, 2009 6:28 am | |
| | |
| | | Sirinséy Administrator
| Konu: Geri: ŞeHiTLeR ÖLMEZ VaTaN BöLüNMeZ Paz Ocak 18, 2009 6:28 am | |
| <BLOCKQUOTE> Annesinden Askere Mektup </BLOCKQUOTE>
Ah oğlum… Ah karagözlüm… Aldım mektubunu bugün! Tabutunla beraber getirdiler, Dediler; “Anne Başın Sağ Olsun…”
Başım sağ olacağına, Geleydi kara topraklara da; Sen sağ olsaydın… Ah oğlum; Selvi boylu kara yiğidim… Sen söz vermedin mi bana Ellerimi öpüp giderken: “Söz… Döneceğim anne, Merak etme! ” diye… Biliyor musun? İlk kez sözünü tutmadın…
Oğul… Ben seni al kınalar yakıp ellerine, Göndermedim mi askere? Sen şimdi niye Kendi kanını kına yapıp göğsüne Döndün evine; Beş metre beze sarınıp, Sonsuzluk teknesi bir tabut içinde…
Ah Oğul… Yaktın bizi… Yaktılar bizi… Baban bugün hastanede! Tabutunu taşıdı belki elleri Ama gidişini taşıyamadı kalbi… Ve benim de seni ısıtan bağrım Buz kesiyor şimdi…
Sen de bizi bekle oğul; Bizim seni beklediğimiz gibi… Emin ol… Çok bekletmeyiz seni, Biz de bu acıya çok dayanamaz İçeriz senin gibi sonsuzluk şerbetini…
Ey karagözlüm, Dünüm, bugünüm, yarınım; Canım Oğlum… Ya Ayşe’n ne olacak şimdi? Belki de o bekledi Bizden daha fazla hasretle seni… Her sözünde sen vardı, Her sözünde sana olan sevdası… Her iki sözünden birisi, Senli yarınlarıydı. Biliyor musun oğul? Çeyizini bile tastamam hazırlamıştı… Sadece gelişini bekliyordu; Gelip boynuna sımsıkı sarılacağın Ve bir ömür bırakmayacağın günü… Olmadı oğul… Bırakmadılar seni bize… Şu küçücük Dünya’mızdan Ne istediler bilmiyorum?
Canımın parçası, Beyazlara sarınıp giden oğul… Dudaklarının nemi hâlâ ellerimde, Saçlarının mis kokusu burnumda… Oğul… Oğlum… Mehmet’im… Biz üç kişi de sanma ki Yaşıyoruz artık bu Dünya’da; Sadece nefes alıp, Gelişini beklerken yaptığımız gibi Çizik atıp takvim yaprağına; Bizim sana geleceğimiz günleri Eksiltiyoruz hayatımızda…
Şimdi sana “Elveda” demiyorum oğul… Biliyorum ki; Biz ayrılmadık… Sadece yine birbirimize kavuşacağımız günü bekliyoruz… Bu yüzden arkandan yazdığım bu mektuba, Alışık olduğun şekilde son noktayı koyuyorum:
“O kara gözlerinden hasretle öpüyorum…”
Annen…
Serhan YİĞEN
| |
| Konu: Geri: ŞeHiTLeR ÖLMEZ VaTaN BöLüNMeZ Paz Ocak 18, 2009 6:30 am | |
| Şehİtler Ölmez
Çoğaldı ölüme sevda çekenler Bahçesine ilahi aşk ekenler Zevkle şehadet şerbeti yürek yiğitleri dönmezler ki geri...
Bu dava hak davadır Bunu bilelim Sumeyye'lerin Musab'ların izlerinden gidelim Dualarımızın başına hep onu koyalm Aşktır, sevdadır, bir tutkudur ŞEHADET . Şeytandan nefsini satın almaktır Düşün bir cennette ebedi kalmaktır Zalimin elinden bilki gül koklamaktır Ölürken tebessümle gülmektir ŞEHADET . Gece gündüz hep aşkıyla yanmaktır Ölürken cenneti garantiye almaktır Bedenini kanla, taprakla yıkamaktır Dünyayı gözlerden silmektir ŞEHADET . Ayakların titrememeli şehadete giderken Senalar yagıyor sana peygamberinden Karsılıgı cennetin en guzel yerinden Canını Allah'a satmaktır ŞEHADET. Kıyam eder karşısında dağlar, taşlar Şerefle gider ölüme egilmez başlar Şehidin arkasından dokülmez yaşlar Ağlamasin analar ayrılık degil vuslattır ŞEHADET | |
| Konu: Geri: ŞeHiTLeR ÖLMEZ VaTaN BöLüNMeZ Paz Ocak 18, 2009 6:31 am | |
| TÜRK ASKERİ GELİYOR
Ulu dağlar yol verin bu cengaver yiğide, Yere göğe sığmayan demir gibi yüreğe, Sarılmış bayrağına sanki düğüne gidiyor, Vakur bir tebessümle Türk Askeri geliyor! ..
Her adımıyla gurur duyan kalpler adına, Kılıcını çekti mi koyar mı hiç kınına, Vatanına göz diken düşmanının yanına, Allah Allah diyerek zemzemlenip gidiyor! ..
Kurşun nasıl parlaksa işte öyledir canı, Başta gürcedir sesi,hasmınadır inadı, Her ne kadar sertse de yumuşaktır rüzgarı, Cephede destanlaşan dostluğuyla geliyor! ..
Binbir kraldan cesurdur Mehmetçik adıyla, Tanrıçalara emsaldir asilce kanıyla, Canı ile tuttuğu göz yaşartan andıyla, Toprağını kanıyla vatan yapıp geliyor! ..
Sarsın alemi emsali görülmemiş değer, Sancağını dik tutan tüm dikbaşları eğer, Yüz kiloluk mermileri kaldıran bu eller, Ölmeden sancağını dimdik çakıp geliyor! ..
İlker ÜNLÜ Hv.Plt.Tğm 16 Mayıs 2006
| |
| Konu: Geri: ŞeHiTLeR ÖLMEZ VaTaN BöLüNMeZ Paz Ocak 18, 2009 6:32 am | |
| iSTiKLAL MARŞI
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak! O benimdir, o benim milletimindir ancak!
Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal. Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal.
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım; Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın, Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.
Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.
Rûhumun senden ilahî, şudur ancak emeli: Değmesin ma' bedimin göğsüne na-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.
O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım. Her cerîhamdan, İlâhi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım!
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl; Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet, Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!
Mehmet Akif Ersoy | |
| | | | ŞeHiTLeR ÖLMEZ VaTaN BöLüNMeZ | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|